fredag 29. oktober 2010

En snikende, blandet julefølelse..


SuperM har ett litt merkelig forhold til julen. Det representerer alt hun liker og alt hun missliker. Det er blandede følelser av komersialisering og kjøpepress, samtidig som hun er barnslig opptatt av juletradisjoner.. Hun blir lykkelig begeistret av gi, eller den rette gaven, men samtidig heftig provosert av hauger og lass av gaver, plastikk og papir. Nå kjenner hun en snikende julefølelse som hun ikke helt vet hvordan hun skal gripe an.. Å leve opp til sine prinsipper krever tid og planlegging og det er ikke akkurat hennes sterke side.. Hva med etiske julegaver og etisk julekalender???.. Hvordan skape sine egne tradisjoner??? Juleverksted med gode venninner, hogge eget juletre. Hva med de som ikke er like priviligerte som superfamilien, skal de tas med i gryende tradisjoner.. Hvilke verdier skal videreføres til de små uværene? Skal julen bare handle om dem?? Det er ganske fristende og drukne dem i lykkelige gaver, sjokoladesmil og pepperkakebart.. What to doo, what to doo???

Begynner med et nydelig bilde fra advent i fjor, da superfamilien var tre og et halvt uvær. Et magisk øyeblikk foreviget av husfotograf og bonusektemann Harald Hjellum..

3 kommentarer:

 1. Juleverksted med gode venninner! Og tips til en alternativ (og religiøs) julekalender: Kjøp en julekrybbe med figurer. Pakk opp en figur hver dag og sett inn i krybben. Lillej ulaften pakkes stallen opp, og på julaften kommer Jesus-barnet.
  Hilsen fra fadderen til mini-uvær nr. 1 som prøver å ivareta sine fadderoppgaver.

  SvarSlett
 2. Likte den ideen. En liten stemningsstund for store og små hver morgen.. :)

  SvarSlett
 3. God idé, Kari-Anne! Det skal jeg prøve neste jul. :-)

  SvarSlett